DE OOSTKANT VAN MARBELLA

De oostkant van Marbella is mede dankzij zijn mooie zandstranden, gedeeltelijk beschermd duingebied, groene omgeving, golfbanen, ruim opgezette urbanisaties met brede lanen en iets kortere afstand tot het vliegveld heel populair bij 2de huisbezitters en vakantiegangers.

Voor wat betreft vastgoed kan hier gezegd worden dat Oost Marbella de eerste zone was qua projectontwikkelingen. Dit maakt dat de bouwstijl meestal er wat ‘ouder’ uitziet of aanvoelt. Toch zien we dat vandaag toch weer heel wat nieuwere en modernere projecten de kop opsteken.

Alle gebieden hebben zo hun eigen charme en karakter. Als we een kort overzicht maken van west naar oost, komen we tot hiernavolgende bevindingen.

GUADALMINA

De aantrekkelijkheid van deze zone bestaat uit het feit dat alles wat u nodig heeft zich op maximaal 15 minuten loopafstand bevindt. Golfbanen, het strand, winkels, bars en restaurants, … allemaal binnen handbereik, maar zonder het gevoel dat het om een massaal bebouwde, overvolle zone gaat.

De beroemde golfbaan de "Real Club de Golf Guadalmina" zorgt voor het grootste gedeelte van de uitgestrekte groene zone in Guadalmina. Deze golfbaan is de op één na oudste golfbaan aan de Costa del Sol. De prachtige, weelderige fairway loopt helemaal naar beneden tot aan de zee over 36 holes.

LOS MONTEROS

Deze urbanisatie ligt op een paar minuten rijden van Marbella en hier bevindt zich het belangrijkste ziekenhuis van de regio. Er zijn zowel projecten te vinden aan het strand als in de bergen, inclusief een aantal villa's van beroemdheden zoals die van Antonio Banderas.

ELVIRIA EN EL ROSARIO

Hier liggen o.a. de Santa Clara golfbaan, die een ware uitdaging voor iedere golfer is, evenals de wereldberoemde Nikki Beach beachclub, een must voor de beachclub-liefhebbers. De zone rond Elviria is vrij exclusief en goed gelegen onroerend goed is niet zo makkelijk te vinden.

LAS CHAPAS

Las Chapas is een van de duurste zones ten oosten van Marbella. Er is nog veel groen en de villa's liggen meestal op grotere percelen grond zodat er een natuurlijke omgeving ontstaat met veel privacy. Er zijn ook enkele woningen te koop in schitterende omheinde urbanisaties gelegen op de berghellingen met een mooie uitzichten op zee.

CABOPINO

In Cabopino vindt u een pittoresk haventje waar het zowel in de zomer als in de winter goed vertoeven is.

Het heeft een aantal uitstekende restaurants en het strand dat hier vlak naast ligt is tot beschermd gebied gemaakt omwille van de wilde zandduinen die hier te vinden zijn.

CALAHONDA, RIVIERA DEL SOL EN MIRAFLORES

Dit zijn grotere urbanisaties die bestaan uit een grote variëteit aan vastgoedprojecten, waaronder appartementen, geschakelde eengezinswoningen en villa's.

Een groot deel van deze bebouwingen zijn beperkt gebleven tot laagbouw (max. 3 verdiepingen), maar houd er toch rekening mee dat je regelmatig hogere, vooral verouderde betonnen structuren kunt tegenkomen. Elk van deze urbanisaties is tegenwoordig bijna een dorp op zich.

In en rond Miraflores bevindt zich een grote gemeenschap Belgen en Nederlanders. Er is zelfs een Belgisch restaurant aan het strand: Chez Max.

LA CALA DE MIJAS

La Cala De Mijas ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de internationale luchthaven van Malaga. La Cala is een voormalig vissersdorp en heeft daarom een zeer mooie en traditionelere uitstraling dan de buurdorpen.

Dit gebied omvat een vrij grote zone die een deel van de berghellingen beslaat en doorloopt tot aan de golfbanen van La Cala Resort en Mijas Golf.

 

De renbaan van Mijas is één van de slechts twee operationele renbanen in Andalusië en ligt op maar een paar minuten rijden. Het commerciële centrum van het dorp La Cala beschikt over alle belangrijke voorzieningen, zoals een supermarkten, een aantal bars, restaurants en winkels van goede kwaliteit.

Alles heeft een internationaal tintje, maar de kern van La Cala blijft toch echt typisch Spaans. Dat maakt dat deze locatie met een mix aan culturen erg gewild is voor de aankoop van een woning.

Het onroerend goed is hier betaalbaarder dan bijvoorbeeld in er rond Marbella omdat deze regio niet de pretentie heeft om een exclusieve zone te willen zijn. Het is uitstekend geschikt voor gezinnen, gepensioneerden en iedereen die voor het eerst een woning onder de zon wil aanschaffen.

BEZOEKREIZEN

 "De beste manier om uw droomhuis te vinden is via een bezoekreis".       

Wij organiseren uw 3-daagse reis naar de Costa del Sol waar u van de echte sfeer van Marbella proeven kunt en bezoek uw selectie van droom woningen met kennis en heb het echte gevoel een keuze te maken.

1/3
© webdesign by Foudo Advisors